VíziVándor

2021.01.09

Vízitúrázni jó, vízi vándortáborban részt venni még jobb, s ha mindezt valaki meg is szervezi és összefogja, na az a legjobb!

A Magyar Kajak-Kenu Szövetség 2017 óta koordinálja az 5-12. évfolyamos diákoknak és kísérő tanáraiknak szóló VíziVándor táborokat az Aktív Magyarországért Felelős Kormánybiztosi Iroda támogatásával. Az egyhetes nyári táborok nem titkolt célja a fiatal generációval megismertetni és megszerettetni a természetet, ösztönözni őket az egészség- és környezettudatos életmódra, valamint motiválni a gyerekeket a mozgásra, sportra és az aktív kikapcsolódásra. Mindezt úgy, hogy a szövetség mindent megszervez, vízi túravezetőt biztosít, és a kísérő tanár számára táborvezetői díjat ad (mindössze annyi az elvárás, hogy a pedagógus "VíziVándor táborvezető" tanúsítvánnyal rendelkezzen, amit a Testnevelési Egyetem által meghirdetett, 30 kreditpontos akkreditált pedagógus továbbképzésen szerezhet meg).

A túraútvonalak egyike hozzánk, a Szigetköz rejtett világába kalauzolja el az iskolásokat. 2020-ban a GreenEx néhány túravezetője is részt vett az ágrendszert bemutató 7 napos táborokon. Turnusonként 2 napot Dunaszigen, 2 napot Kisbodakon, végül 3 napot Ásványrárón töltöttünk. Öröm volt látni, ahogy a diákok rácsodálkoztak a szigetközi vízi világra, amilyen alázattal tanulták a kenuzás alapjait és amilyen önfeledten tudtak aztán szórakozni a parton az élménydús vízitúrákkal töltött napok után.

Íme néhány kép a 2020-as VíziVándor Táborról a GreenEx szemszögéből:

A 2021-es táborokra a www.vizivandor.hu honlapon található pályázati felületen, 2021. január 25-től lehet jelentkezni. Az első egyhetes turnus 2021. június 16-án indul, a szezon augusztus 15-ig tart. A részvételi díj rendkívül kedvező, 28 000 Ft/fő.

Külön öröm számunkra, hogy 2021-ben egy új szigetközi útvonal is helyet kapott a desztinációk között. A Rajka-Mosonmagyaróvár-Novákpuszta-Dunaszeg-Győr megállókkal övezett túra a Mosoni-Dunát hivatott bemutatni. Az ide érkezőknek olyan egyedülálló élményben lesz részük, ami nagyon kevés folyón lehetséges, az egyik állomáson olyan tiszta vizű a Duna-ág, hogy búvárkodni is lehet benne. Ne felejtsétek otthon a búvár- vagy úszószemüvegeket!

Mi, a GreenEx túravezetői ott leszünk, csatlakozzatok Ti is!

Bővebb információ, jelentkezés: www.vizivandor.hu